Ami
Home Stamboom Meike Gastenboek Contact Links Showuitslagen Meike M-nest Meike en Ami thuis Femke en Meike Ami Meike Papieren Ami Pedigtree van Ami Pupjes Ami

Hier stel ik me even voor: ik ben Ami.
Wat ben ik mooi hè?!

 

Hallo allemaal,
 

Toen Willy, het vrouwtje van Meike, ons vroeg of wij een stukje zouden willen schrijven voor haar website over Ami vonden wij dat heel leuk en een origineel idee.

AMI (vriend in het Frans) is de zoon van onze allereerste schapendoes Ami Droes van den Eeckel en zijn moeder is Dibi Danique van de Jimferhoeve. Voor ons was het een uitgemaakte zaak: Droes en Daantje moesten samen ook eens een keer nestje krijgen, want wat er leuker dan een zoon of dochter van je eigen doesjes? 

Zo gebeurde het dan ook en Droes werd op 12-jarige leeftijd nog vader van een heerlijke reu en dat was onze Ami, vernoemd naar zijn vader natuurlijk. 

Ami is inmiddels al weer 6 jaar oud en hij is langzamerhand van een puber  uitgegroeid tot een heerlijke, eerlijke volwassen reu die aanhankelijk en erg trouw is. Samen met zijn moeder Daantje en dochter Elke haalt hij streken uit die echt bij een schapendoes horen. Hij is een does die zijn mannetje weet te staan maar is geen vechtersbaas. Tijdens de regiowandelingen van onze vereniging gaat hij helemaal uit zijn dak en geniet er met volle teugen van. Hij kan dan lekker stoeien met zijn dochter Elke en schuwt ook de modderplassen niet; dit heeft hij van zijn vader Droes die een echte modderdoes was. Stilstaan vind hij een ramp en laat dit dan ook duidelijk horen. 


Ami is al drie keer eerder vader van een nestje schapendoespuppen geweest en het is een genot als je hem dan met die pupjes bezig ziet. Hij kan hier heerlijk mee spelen en vind alles van deze kleine donderstenen goed. Van het laatste nestje  van Ami en Femke ( de moeder van van Meike ) hebben wij een teefje aan gehouden en dat is onze Elke.

 

Wij hopen net als Willy op een gezond nestje van heerlijke doesjes die met heel veel liefde zullen worden groot gebracht. De nieuwe eigenaren van deze pupjes zullen dan ook onze Ami meerdere keren kunnen ontmoeten want zoals wij altijd zeggen: een pup heeft vader én een moeder! Dus wij vinden dat wij, als reueigenaren, ook verantwoordelijk zijn voor deze heerlijke knuffels.

          Groeten van hier,

          Theo en Tini en de doesjes Daantje, Ami en Elke.Ik ben de mama van Ami.


en wij zijn een paar pupjes van Ami.


Als je wilt zien wie mijn ouders, groot- en overgrootouders zijn klik dan hier.

                                                       
                                                          Boven